Terrorveszély

Horror a londoni metróban: egy iszlámszimpatizáns megpróbálta levágni egy zenész fejét

"Szíriai testvéreimért!" Ezzel a kiáltással támadott meg egy volt taxisofőr egy találomra kiválasztott embert. Videó!

2016.06.08 12:47ma.hu

Egy korábban londoni taxisofőrként dolgozó muszlim bevándorló az Iszlám Állam által bevett kivégzési módszert imitálva támadta meg és tartotta sakkban, nyakához hosszú másodpercekig kést szorítva a teljesen random módra kiválasztott áldozatát.

"Ezt szíriai testvéreimért teszem" - kiáltotta a Leytonstone metróállomáson, teljesen kiszámíthatatlan módon vadászva az ott tartózkodók között. Később elmondta, a brit bombatámadásokat akarta ilyen formán megbosszulni.

Az egykori sofőr mobiltelefonján felvételeket találtak különböző dzsihádista kivégzésekről, szíriai robbantásokról, és egy fotót is egy meggyilkolt férfiról, Lee Rigbyről, akivel 2015 december 5-én végeztek.

A szemtanúk elmondása szerint Muhaydin Midre azt kiabálta: "A civil lakosokat támadom".

A rendőrség gyorsan kiérkezett a helyszínre, és a földre kényszerítették a támadót. Az esetről mobilfelvétel is készült, amelyen hallani, ahogyan a szemtanúk közül azt kiabálják: "Te nem vagy muszlim, <<tesó>>". Ez a mondat a közösségi médiában terjedt el, mint terrorellenes jelmondat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.