Olaszország

Migránsok gyújtogattak Lampedusán

A menedékkérők matracokat égettek az egyik hálóteremben, a tűzben senki nem sérült meg, letartóztatták az elkövetőket.

2016.05.18 09:40ma.hu

Felgyújtották a lampedusai befogadótábor egyik épületét az ott élő migránsok - a menedékkérők matracokat égettek az egyik hálóteremben. A tűzben senki nem sérült meg, a rendőrök letartóztatták az elkövetőket - írja a hirado.hu.

M1 screenshot

Az olaszországi Lampedusa kevesebb mint 100 kilométerre fekszik Afrika partjaitól, de már olasz terület, ezért ez a legtöbb migráns ide tart. Az elmúlt két évben 320 ezren érkeztek ide.

A migránsok korábban már kétszer is megrongálták a befogadóközpontot, mert a hatóságok nem engedték tovább őket Európa belseje felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.