Veszélyes videó egy spanyol arénából

Bikát eresztett 40 diákjára egy tanár

Az oktató azt akarta bebizonyítani, hogy a bikák provokálás nélkül nem támadnak rá az emberekre.

2016.05.17 13:18ma.hu

Ráeresztett egy bikát 40 sorba állított tanítványára egy spanyolországi tanár. Az oktató azt akarta bebizonyítani, hogy a bikák provokálás nélkül nem támadnak rá az emberekre - írja a Hirado.hu.

A rizikós videón a tanár egymás mellé állítja 40 tanítványát az arénában, akik 3 sort alkotnak, majd egy bikát hozat az aréna közepére, akit szabadon eresztenek. Két fiatal narancssárga és piros felsőben van, elvileg ők lennének a legnagyobb veszélyben.

De mivel mindenki dermedten, rezzenéstelenül áll az arénában, a bika körbe-körbe rohangál, és senkire sem támad rá.

A kísérlettel nemcsak azt bizonyították be, hogy a bikák csak akkor támadnak rá valakire, ha előtte provokálják őket, hanem a piros-teóriát is megcáfolták. A bika a videón is csak a mozgásra reagált, nem a ruhák színére.

A kísérlettel azonban egy-két dolog nem stimmel: több hozzászóló szerint csalás az egész, mivel az arénában szökellő bika nem is hím, hanem nőstény, tehát csak egy tehén... Mások túl veszélyesnek ítélték a bika szabadon eresztését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.