Benjy megmenekült

Meleg bikát mentett a Simpson család producere

Benjy "bűne", hogy idén egyetlen üszőt sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik.

2014.11.18 17:18MTI

Jótékony felajánlásoknak, köztük A Simpson család című animációs sorozat producere és társalkotója, Sam Simon adományának hála megmenekült a mészárszéktől Írország meleg bikája, Benjy.

A bika "bűne", hogy idén egyetlen üszőt sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik.

Miután a bika tulajdonosa bejelentette, hogy vágóhídra küldi az állatot, az esetről tudomást szerző meleg- és állatjogi aktivisták közös internetes pénzgyűjtő kampányba kezdtek, hogy Benjyt egy norfolki állatmenhelyre szállíttassák, amely nagyjából kétezer nemkívánatos haszonállatnak ad otthont.

A TheGayUK című brit internetes magazin kezdeményezése nyomán és Simon nagylelkű felajánlásának köszönhetően több mint kilencezer font (3,4 millió forint) gyűlt össze kevesebb mint egy hét leforgása alatt. Sam Simon hollywoodi producer, ismert filantróp a PETA állatvédő szervezeten keresztül értesült Benjy ügyéről.

Mint azt közleményében aláhúzta, boldogan ajánlotta fel az állat megvásárlásához és Angliába szállításához szükséges ötezer font egészét.

"Minden állatra iszonyú sors vár a húskereskedelemben, ám azért levágni ezt a bikát, mert homoszexuális, dupla tragédia lenne" - fogalmazott a vastagbélrákkal küzdő producer, aki gyógyíthatatlan betegségéről értesülve úgy döntött, hogy állatvédő szervezetek és élelmiszerbankok támogatására fordítja vagyonának nagy részét.

Benjy a norwichi Hillside menhelyre kerül, és az összegyűlt pénz fennmaradó részét az állat élethosszig tartó jólétének biztosítására fordítják - mondta el az írországi Animal Rights Action Network illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.