Riadó

Szökött tigrisek okoztak riadalmat Hollandiában

A hatóságoknak sikerült néhány órán belül megtalálni és kábító lövedékkel ártalmatlanná tenni azt a két tigrist, amelyek szombat reggel szöktek meg az Oldeberkoop holland falu közelében lévő vadállatmenhely elkerített övezetéből.

2016.05.14 18:27MTI

A tigrispár szökésének észlelése után a rendőrség felszólította az Amszterdamtól 140 kilométerre északkeletre fekvő település lakóit, hogy maradjanak otthonaikban, miközben helikopterrel és állatorvosi segédlettel eredtek a vadmacskák után.

Mint utóbbi kiderült, az állatok nem kóboroltak el a menhely területéről és senkit sem sebesítettek meg az erdős területen tett sétájuk alatt.

"A tigriseket visszahoztuk kalandos sétájukról és zárt ajtók mögött alszanak" - közölte a helyi rendőrség szombat délután.

A rendőrség szóvivője elmondta, egyelőre nem tudják, miként szöktek ki az állatok a lekerített részből, valaki véletlenül nyitva hagyhatta az egyik kaput.

A Felida vadállatmenhely állatkertekből, cirkuszoktól és magántulajdonosoktól átvett nagymacskákat gondoz és megpróbál néhányuknak dél-afrikai nagyobb menhelyeken otthont találni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.