Rengetegen megsérültek

Heves tűz tombolt Kairó belvárosában

Lángba borult egy szálloda és számos, a közelében álló épület a hétfő reggeli órákban.

2016.05.09 14:11MTI

Tűz ütött ki Kairó belvárosában: legalább 74-en megsérültek, miközben lángba borult egy szálloda és számos, a közelében álló épület a hétfő reggeli órákban - közölték egyiptomi mentőszolgálatok.

Egyelőre nincsenek értesülések halálesetekről. A sérültek többsége légzési nehézségekkel küzd; az emberek felét a helyszínen látták el, míg a többieket közeli kórházakba szállították - tették hozzá a mentőszolgálatnál.

A tűz röviddel éjfél után ütött ki a hatemeletes Andalusia hotelben az egyiptomi főváros sűrűn lakott, lepusztult el-Ataba nevű negyedében. A hotel vendégeit evakuálták. A lángok azonban hamarosan átcsaptak legalább három közeli épületre, köztük egy raktárépületre is - közölte a MENA egyiptomi hírügynökség belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

A tűz utcai árusok több tucatnyi bódéját, és kisebb útszéli üzleteket is lángba borított.

A lángokat csak hat óra alatt tudták eloltani, miközben az árusok erkélyeken másztak fel a raktárépületbe, hogy mentsék portékáikat. A tűz oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

"Az egész terület lángra kapott, épületek és az üzleteink is. Minden káoszba fordult" - panaszkodott a helyi árusok egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.