Több tűzoltóegységet riasztottak

Ötven hektárt veszélyeztet egy erdőtűz Hajdú-Biharban

Mintegy öt hektáron pusztít, de további ötven hektárt veszélyeztet egy erdőtűz Hajdú-Bihar megyében, az oltáshoz több tűzoltóegységet is riasztottak.

2016.05.08 14:54Havariapress

A román határhoz közeli Nagykerekiből vasárnap délután riasztották a tűzoltókat, mert tűz keletkezett a falu külterületén, s a lángok átterjedtek egy csemeteerdőre.

A helyszínre vonuló berettyóújfalui hivatásos tűzoltók megállapították, hogy mintegy öt hektáron ég a legelő és az erdő, az oltáshoz egyelőre két vízsugárral és kéziszerszámokkal fogtak hozzá a kiérkezett egységek.

A szeles időjárás azonban nehezíti az oltást, így a lángok további ötven hektárnyi nádast is veszélyeztetnek, ami miatt a tűzoltók további erőket kértek a helyszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.