Katasztrófa

Ketchup, ragasztópisztoly, unikornis - miket pakoltak rohanva a kanadai tűz elől menekülők?

Több ezer kanadai kényszerült elmenekülni otthonából a kanadai Alberta tartományból a rendkívül gyorsan terjedő tűzvész miatt. Otthonaik porig égtek.

2016.05.08 12:06ma.hu

Fort McMurrayből eddig összesen 88 ezer ember menekült el, a városban kétezer épület vált lángok martalékává. A térségből több evakuálási hullám indult több ezer emberrel, mindenki rohant, kapkodott. De a nagy bajban az emberek igyekeznek megőrizni humorérzéküket, megpróbálják a drámai hangulatot a Facebookon olyan képekkel oldani, amely azokat a furcsa dolgokat ábrázolja, amelyeket a nagy rohanásban megmentettek.

Jennifer Knuth kezdte a sort, ő a pánikban valamiért úgy gondolta, hogy ez a csomag keksz, és egy sínadrág a létfontosságú elemek közé tartoznak.

Jennifer HL Knuth‎ / Facebook

"Krízis van, mindenünket elvesztettük, a városunkat, egész életünket néhány bőröndbe vagy egy autóba kellett bepakolnunk. Ebben a feszült helyzetben szükségünk van a nevetésre. Arra ösztönzök mindenkit, bárhol is van, amikor kicsomagolja az életét, fényképezze le azokat a "lehetetlen" dolgokat, amiket magával vitt, mint alapvető szükséges tárgyat. Isten áldja Fort McMurrayt!"

Jennifer HL Knuth / Facebook

"A gyerekkori fotóimat otthagytam, de hála Istennek sajtot hoztam. És egy nadrágot... egy sínadrágot" - tette hozzá.

24 órán belül több mint 1200 komment, megosztás és bejegyzés született, ki milyen felesleges dolgot pakolt be magával. Van a posztok között medvefej, grillezéshez gázpalack, cipőkrém és alkohol és még ezek:

Kayla MacKinnon / Facebook


Greg Brenneis / Facebook


Jennifer HL Knuth / Facebook


Danielle Dureault / Facebook


Canada Roberts / Facebook


Shelly Reid / Facebook


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.