Irak

12 gyerek és 3 nő is meghalt az amerikai bombázásban

Legkevesebb 17 civil vesztette életét Észak-Irakban csütörtök hajnalban az amerikai légierő bombázásában Tel-Áfár településen.

2016.05.05 08:26MTI

A halálos áldozatok között 12 gyerek és három nő is van - derül ki a beszámolóból, amely részletekkel nem szolgált. Az iraki kormány egyelőre hivatalosan nem reagált a történtekre.

Nem tudni, hogy milyen "hiba" folytán vette célba az amerikai légierő a polgári lakosokat. Az Egyesült Államok vezeti a nemzetközi koalíció harcát, amelyben az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utánpótlási helyszíneire mérnek csapásokat Irakban.

Az amerikai légierő legutóbb egy AC-130-as csatarepülőgéppel tavaly októberben megtámadott egy kórházat az észak-afganisztáni Kunduzban, 42 ember halálát okozva.

A Pentagon belső vizsgálata szerint emberi és műszaki hibák összessége vezetett az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet kórházának megtámadásához. Az elkövetett "hibáért" tizenhat amerikai katona fegyelmi büntetést kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.