Iszlám Állam

Obama: több ország támogatására van szükség Szíria és Irak stabilizálásához

"Az Egyesült Államoké a világtörténelem legerősebb hadserege, de egyedül nem birkózik meg a feladattal."

2016.04.25 12:53MTI

Az eddiginél több ország részvételére van szükség az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harchoz és Szíria és Irak stabilizálásához - hangsúlyozta Barack Obama amerikai elnök hétfőn a németországi Hannoverben.

Barack Obama egy fiataloknak tartott fórumon mondott beszédében az Iszlám Államot a szabad világot fenyegető legnagyobb veszélynek nevezte, és kiemelte, hogy Európának és a NATO-nak is többet kell tennie a terrorszervezet visszaszorításáért.

Az Egyesült Államoké a világtörténelem legerősebb hadserege, de egyedül nem birkózik meg a feladattal. Több nemzetre van szükség az IÁ elleni légitámadásokhoz, a helyi erők kiképzéséhez és az iraki gazdaság talpra állításához - mondta az amerikai elnök.

Bejelentette, hogy egy újabb 250 tagú különleges katonai egységet vezényelnek Szíriába az IÁ ellen harcoló fegyveresek támogatására.

Hangsúlyozta, hogy a politikai és diplomáciai erőfeszítéseket is folytatni kell a polgárháború megállításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.