Illegális bevándorlás

Ellepték a kígyók az Idomeni menekülttábort

A hüllők eddig téli álmot aludtak, de a tavasz beköszöntével felébredtek.

2016.04.27 15:27ma.hu
Fotó: Twitter

Megérkezett a tavasz az Idomeni menekülttáborba. Ám az orkánszerű szél és a napok óta tartó esőzések mellett egy új kihívással kell szembenézniük a bevándorlóknak: felébredtek téli álmukból a kígyók, melyek ellepték az egész tábort - írja a Hirado.hu.

Egyre elkeserítőbb körülmények között él 10 ezer migráns Idomeninél, a görög-macedón határon. Napok óta esik az eső, és nagyon hideg van. A rendkívül erős szél szétszaggatja a sátrakat. A mostoha időjárás ellenére a tavasz mégis megérkezett a térségbe. A menekülttábort ugyanis ellepték a kígyók, hibernált állapotukból most élednek fel.

Annyi biztos, nem mérgeskígyókról van szó, hanem siklókról.

"Bizony megjelentek a kígyók és egyre több van belőlük. Most még ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet, de valamit tennünk kell, hogy a tábort megtisztítsuk tőlük" - mondta Emanuel Massart, az Orvosok Határok Nélkül szervezet képviselője.

Embertelen körülmények között élnek

Fotó: Twitter

Orkán erejű szél fúj a térségben. Akinek még van sátra az megpróbál elbújni a szélvihar elől. De sokak sátrát egyszerűen elvitte vagy teljesen összetörte a szél. Van aki a szántóföldeken találta meg a sátrát.

Fotó: Twitter

Még mindig 10 ezer migráns él embertelen körülmények között Idomeniben a görög-macedón határon. A görög hatóságok folyamatosan arról próbálják őket meggyőzni, hogy költözzenek át valamelyik befogadóközpontba. Egyelőre kevesen szánták erre rá magukat, mert abban bíznak, ha ismét megnyílik a macedón határ, elindulhatnak nyugat-európa felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.