Állatvilág

Szívfájdító vigasz: elvesztették lányukat, de visszakapták szeretett kutyáját

Egy amerikai rendőr 1250 kilométert autózott, hogy a gyászoló szülők fájdalmán enyhítsen.

2016.04.12 13:45ma.hu
Facebook/HelpFindKai

A gyönyörű amerikai lány csak 19 éves volt, amikor egy tragikus autóbalesetben életét vesztette. Villanyoszlophoz csapódott gépkocsijához a helyszínelni érkezett őrmester felfedezte, hogy az autóban a lány mellett egy kutya is utazhatott - ám az eb eltűnt.

A Facebookon egy csoport is alakult az állat felkutatására - a rendőr pedig úgy érezte, mindent meg kell tennie, hogy megtalálja és visszajuttassa a gyászoló szülőknek lányuk kutyáját.

"Bármit megtettünk volna azért, hogy a pitbull visszakerülhessen a családjához." - nyilatkozta az őrmester. A rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem nagy erőkkel kutatott a kutya után, a Facebookon a segítő csoport pedig 1000 dolláros nyomravezetői díjat is kitűzött.

Hosszas kutatás után megtalálták a rémült állatot - és újabb kihívást jelentett az őrmesternek a rettegő kutya befogása.

Végül sikerült megragadniuk a nyakörvét, és - hogy megnyugodjon az ismerős illattól - halott gazdája ingébe bugyolálva tették be a rendőrautó hátsó ülésére. (A kutya azóta is azzal az inggel alszik...)

A lány családjának ügyvédje - aki felajánlotta a nyomravezetői díjat - elmondta: " A helyükben én is vissza akartam volna kapni azt az utolsó kézzelfogható dolgot, ami ahhoz a személyhez köt, akit szerettem."

A megtalálói díjat végül annak az állatmenhelynek utalták át, ahonnan a kutyát kiskorában örökbefogadták.

A tragikusan fiatalon elhunyt lány barátjával a kutya különösen szoros kapcsolatot ápol

Hátra volt azonban még a nagy út, hiszen a pitbullt a család lakhelyétől 1250 kilométer távolságra találták meg. Hogy levegye a szülők válláról a terhet, az őrmester saját autójával fuvarozta haza a kutyát.

A család azt tervezi, hogy a nyáron ők is megteszik a hosszú utat - visszafelé - hogy meglátogassák a rendőrt, aki ezzel a cselekedetével enyhítette a  szeretett gyermekük elvesztése feletti gyászt és fájdalmat.

"Az, hogy a kutya itt van velünk, nagyon sokat jelent mindannyiunknak - el tudunk indulni a hosszú úton, ami a lányunk nélkül vár ránk a további életünkben" - mondta az édesanya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.