Szívszaggató búcsúlevél a halál torkából

Az Élet csodálatos! - ezzel búcsúzott halála előtt Páll Mónika és megrengette a Facebookot

Szívszorító levéllel búcsúzott az agydaganatban szenvedő színészhallgató a Facebookon. Tanárai, pályatársai és osztálytársai itt üzentek neki "vissza".

2015.04.28 13:57ma.hu

Páll Mónikánál öt éve diagnosztizáltak agydaganatot, az óta küzdött a betegséggel, ám végül teste feladta a harcot. A Kaposvári Egyetem színészhallgatója a Facebookon köszönt el április 26-án szeretteitől, ismerőseitől. Páll Mónikától tanárainak, barátainak sokasága búcsúzik jelenleg is a közösségi oldalon. Sokakat megérintett az az erő és tartás, amivel túlélni próbált. Szívszorító posztok.

Kedves Barátok, Ismerősök!

A tegnapi nap folyamán küzdöttem, de már nem bírta a testem tovább. Földi életemet befejeztem, de élek s létezem tovább abban a szeretetben, amit Isten nyújt és ad, abban a felemelő elfogadásban, amivel a létezés megsegít.

Fontosak vagytok nekem! Egytől, egyig! Mindegyikőtök! Szeretlek Titeket, és Veletek leszek, ha rám gondoltok, én üzenek.

Az örök élet kapuján most beléptem, kérlek ne szomorkodjatok sokat miattam. Az Élet csodálatos! Becsüljük meg! Értékes, fénnyel, művészettel, nevetéssel teli. Én is mindig így gondolkodtam, én is mindig e szerint cselekedtem! Ti is tegyetek így. Szeressétek egymást önzetlenül, örüljetek egymásnak, s Életeteknek.

A leveleiteket köszönöm, eljutottak hozzám, megsegítették távozásom, kérlek Titeket, temetésemre is hozzatok belőlük, ha gondoljátok, hogy a lelkemnek még könnyebb legyen, tudjam, tényleg nem volt hiába.

Elbúcsúzom.

Temetésemről hamarosan értesítelek Benneteket, várlak Titeket soha nem múló szeretettel!

Mónika

Páll Mónika Facebook-oldal

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színművész hallgatója a Nemzeti Színházban volt gyakorlaton, egy előadást próbáltak, amikor hirtelen rosszul lett - írta a Színház.hu. Mint ismeretes, először 2010 szeptemberében műtötték rosszindulatú agydaganattal. A műtét sikeres volt, az ezt követő közel négy évben gyógyult állapotban élt tovább. 2014 februárjában aztán másodszorra is meg kellett műteni. 2014. május 21-én Egy kéz elég címmel gálaestet rendeztek a Nemzeti Színházban a Kaposvári Egyetem egykori és jelenlegi színészhallgatói, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Nemzeti Színház művészei, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem színészhallgatói. A teljes bevételét Páll Móni németországi kezelésére ajánlották fel. Tavaly szeptemberben a fiatal színésznő levélben kért segítséget a speciális terápiához. A Facebookon ekkor Segítsünk együtt Páll Mónikának! elnevezéssel egy, a fiatal színésznőt támogató oldal is létrejött.

Édesanyja magát okolja

Mikor 2010-ben fény derült Páll Mónika agydaganatára, a színésznő úgy gondolja, hogy túlhajtotta magát a munkában és a tanulásban egyaránt, és a túlzott megfelelési vágy tudta ennyire megbetegíteni őt. Mónika édesanyja saját magát is felelősnek érzi lánya betegségének kialakulásában - szerinte ő is belehajszolta gyermekét a túlzott teljesítménykényszerbe, és nem szerette úgy lányát, ahogy egy anyának kellett volna, nyilatkozta a FEM3 Cafénak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.