Illegális bevándorlás

Tengerbe fulladt négy nő és egy gyermek az Égei-tengeren

Tengerbe fulladt legalább öt migráns - négy nő és egy gyermek - az Égei-tenger keleti részén, miután gumicsónakjuk felborult.

2016.04.09 11:18MTI

Az öt áldozat holttestét hajnalban találták meg Számosz görög szigettől északkeletre, a török partokhoz közel.

A parti őrség neve elhallgatását kérő egyik szóvivője szerint a szerencsétlenségnek öt túlélője is van: két nő, két férfi és egy gyerek. Ők sokkos állapotban vannak.

Azt mondták a hatóságoknak, hogy tizenegyen voltak a három és fél méter hosszú csónakban. A parti őrség keresi a feltételezett tizenegyedik hajótöröttet.

A halottak életkoráról és állampolgárságáról a hatóságok egyelőre nem tudnak semmit - mondta a szóvivő.

Az Európai Unió és Törökország március 18-án megállapodást kötött, amely szerint az EU visszaküldi Törökországba azokat az illegális bevándorlókat, akik március 20-a után érkeznek valamelyik görög szigetre, Cserében az EU-tagországok - egy egyelőre 72 ezres kontingens erejéig - legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, ahányat a görög szigetekről visszavisznek Törökországba.

A megállapodás óta jelentősen csökkent a Görögországba érkező migránsok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.