Illegális bevándorlók

Elfogyott a görög lakosok türelme: tűzijátékkal és üvegekkel támadtak

A görög rendőrségnek kellett közbelépnie a csütörtök esti dulakodás megszüntetésére. Videó!

2016.04.08 15:53ma.hu

Megtámadták a görög Kosz szigetének lakosai a migránsok kikötőben felépített táborát csütörtök késő este. A feldühödött csoport tűzijátékot és üres üvegeket dobott a sátrakra és a bevándorlókra.

Dulakodás tört ki csütörtök este a görög rendőrség és Kosz szigetének lakói között a szigeten tartózkodó migránsok miatt - írja hirado.hu a The Telegraph-ra hivatkozva.

A helyiek megelégelték, hogy a migránsok nem a számukra kijelölt táborban laknak, hanem egy új területen verték fel sátraikat.


Március 20-a óta több mint 1500 migráns érkezett Kosz szigetére, így nagyon lassan halad a menedékkérelmi adatok feldolgozása.

Senki sem akar önkéntesen távozni a szigetről, a menedékkérelmek elbírálása pedig még el sel kezdődött - mondta a lapnak egy helyi tisztviselő.

Egy menedékkérelemmek foglalkozó dolgozóra 800 migráns papírmunkája jut, ehhez jönnek még az újonnan érkező bevándorlók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.