Lelőtt orosz gép

Megvan a katapultált orosz pilóta gyilkosa?

Orosz védelmi illetékesek szerint a pilótának, Oleg Peskov alezredesnek sikerült katapultálnia a lelőtt gépből, de szíriai lázadók földet érés közben meggyilkolták.

2016.03.31 21:27MTI
Screenshot

Sajtóértesülés szerint letartóztattak csütörtökön egy férfit, akiről azt gyanítják, hogy ő gyilkolta meg tavaly novemberben a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó pilótáját. A Hürriyet című napilap úgy tudja, a férfit Izmirben, egy étteremben fogták el 14 társával együtt.

A Szu-24-es típusú vadászbombázót november 24-én lőtte le egy török vadászgép a szíriai-török határon.

Orosz védelmi illetékesek szerint a pilótának, Oleg Peskov alezredesnek sikerült katapultálnia a lelőtt gépből, de szíriai lázadók földet érés közben meggyilkolták. Navigátora túlélte a katapultálást, s őt az orosz erőknek sikerült kimenteniük, de eközben egy orosz katona meghalt.

Az incidens komoly feszültséget okozott Ankara és Moszkva között. Oroszország egy sor gazdasági szankciót hozott a NATO-tag Törökország ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.