Iszlám Állam

Futballstadionban robbantottak Irakban, rengeteg halott

Öngyilkos merénylet történt pénteken a Bagdadtól délre fekvő el-Iszkanderíja városában, legalább 29-en életüket vesztették és 71-en megsebesültek.

2016.03.26 08:30MTI

Egy öngyilkos merénylő Iszkanderíja egyik futballstadionjában, a mérkőzésre összegyűlt tömegben hozta működésbe a testére szerelt pokolgépet.

A merényletet Iszlám Állam nevű terrorszervezet követte el - jelentette a szélsőségesekhez közel álló Amak hírügynökség. A szervezet jelentős területeket tart ellenőrzése alatt Irak nyugati és északi részén.

Iszkanderíja 40 kilométerre délre fekszik Bagdadtól, a város vallási szempontból vegyes lakosságú, szunniták és síiták is lakják.

A Bagdadtól 95 kilométerre délre található Hillában március elején levegőbe röpítette magát és robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál. A merényletnek legalább 60 halottja volt.

A terroristák fokozzák pokolgépes merényleteiket az ellenőrzésük alá eső területeken kívül, ami  a Reuters hírügynökség szerint azt jelentheti,  hogy az iraki kormányerők sorai hézagossá váltak, miután területeket hódítottak vissza a szélsőségesektől az ország északi és nyugati tartományaiban.

Jahja Raszul dandártábornok, az iraki fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője a nap folyamán jelentette be, hogy a kormányerők és szunnita törzsi fegyveresek visszafoglalták Kubaisza városát a dzsihadistáktól. A kormánycsapatok támadása részét képezte egy nagyszabású hadműveletnek, amelynek célja az IÁ visszaszorítása Irak szunnita többségű Anbár tartományából. Az iraki hadsereg februárban foglalta vissza a tartományi székhelyet, Ramádit.

Young boys killed by suicide bomber at football match

17 boys between the ages of 10 and 16 were among the 32 killed by an Isis suicide bomber at a football match in Iraq on Friday.Isis killed more than 200 people in Iraq - the majority of them civilians - in bombings between 25 February and 9 March alone.Warning: some viewers may find these images distressing. #prayforiraq

Közzétette: Channel 4 News - 2016. március 27.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.