Terrorizmus

Likvidálták az Iszlám Állam második emberét?

Az iraki Abdul Rahman Mustafa al-Qadulival az Egyesült Államok erői végezhettek Szíriában.

2016.03.25 15:59ma.hu

Egy védelmi tisztviselőre hivatkozva írja a Daily Beast , hogy egy szíriai művelet során az Egyesült Államok speciális erői megölték az Iszlám Állam második emberének is nevezett, iraki Abdul Rahman Mustafa al-Qadulit.

A Haji Imam névre is hallgató férfi vallási vezetőként is működött a terroristacsoporton belül, és a másodiknak számított a kalifátusi ranglétrán, közvetlenül Omar al-Baghdadi után.

Az információk szerint az amerikai erők több napig követték a férfit, majd a járművén végrehajtott rajtaütés során végeztek vele. Haji Imam fejére korábban 7 millió dolláros vérdíjat tűztek ki.

Ash Carter védelmi miniszter a későbbiekben várhatóan egyszerre jelenti majd be Imam halálát a szintén márciusban megölt Abu Omar al-Shishani kiiktatásával – az Iszlám Állam hadügyminisztereként is emlegetett férfival egy légicsapás során végeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.