Brüsszeli robbantások

Razzia közben robbanás történt Brüsszelben

A környéket páncélozott járművek segítségével lezárták a felfegyverzett és álarcot viselő rendőrök. Egy embert lelőttek, az akció azóta végetért.

2016.03.25 14:23MTI

Robbantás történt egy rendőrségi akció során. A belga hatóságok Brüsszel Schaerbeek nevezetű körzetében razziáztak.

Robbanást lehetett hallani egy antiterrorista rendőrségi akció során a brüsszeli Schaerbeek körzetben - számolt be egy belga hírügynökség.

A robbanás a rendőrség különleges egységeinek a helyszínre érkezésekor történt. A környéket páncélozott járművek segítségével lezárták a felfegyverzett és álarcot viselő rendőrök.

A belga hírügynökség tájékoztatása szerint az akció a kedden, két helyszínen elkövetett terrortámadások után indított nyomozás része.

A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlott, ahol az egységek egy magánlakásba hatoltak be. A beszámoló szerint több szemtanú fegyverropogást is vélt hallani az akció során. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették.

Belga sajtó: egy embert ártalmatlanná tettek Brüsszelben

Egy embert ártalmatlanná tettek a brüsszeli Schearbeek negyedben zajló rendőrség akció során - jelentette a belga hírügynökség pénteken.

A rendőrség különleges egységei egy magánlakásba történő behatolás közben egy embert lelőttek. Az értesülést a rendőrség még nem erősítette meg. Szemtanúk szerint az akció megkezdésekor két robbanást és fegyverropogást lehetett hallani.

Harmadik robbanás is hallható volt Schaerbeekben

Az RTBF belga közszolgálati televízió jelentése szerint a művelet kezdetén hallott két detonáció után egy harmadik robbanás is történt. A rendőrség aknakereső robotot is bevetett az akció során.

A hatóságok által meg nem erősített információk szerint az ártalmatlanná tett ember mellett robbanószerekkel megrakott táskát találtak.

Rendőrségi tájékoztatás szerint a péntek délután Brüsszelben zajló rendőrségi művelet azzal függhet össze, hogy előző nap Franciaországban előállítottak egy körözött embert, amivel terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok.

Információk szerint fontos "nagyhalat" sikerült ártalmatlanítani - tudósított a helyszínről Székely Dávid az M1-en.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.