Terrorizmus

Nagypénteken akarják keresztre feszíteni az elrabolt papot?

A dzsihadisták már három hete kínozzák a Jemenben elrabolt férfit.

2016.03.24 15:33ma.hu
Fotó: Twitter

Keresztre feszítik nagypénteken a jemeni dzsihadisták azt az elrabolt keresztény papot, akit még március elején ejtettek foglyul Áden mellett egy öregek otthonának lemészárlása közben - állítják a dél-afrikai ferences szegénygondozó nővérek.

A ferences nővérek gyülekezete már március eleje óta retteg attól, hogy Tom Uzhunnalil atya nem éli túl fogságát. A papot akkor ejtették foglyul az ismeretlen dzsihadista csoport tagjai, mikor betörtek egy ádeni öregek otthonába, és kíméletlenül lemészároltak 16 védtelen idős embert és apácát - írja az Express brit portálra hivatkozva a Hirado.hu.

A sokkoló rajtaütést sokan az Iszlám Állam bűnlajstromára írták, de valójában nem tisztázott, ki követte el a vérengzést.

A pap még mindig életben van - annak ellenére, hogy az elmúlt három hét alatt többször is megkínozták.

A dél-afrikai ferences nővérek gyülekezete Facebookon terjeszti a pap elrablásáról szóló indormációkat, és közös imára szólítják fel olvasóikat. Az üzenetben az Iszlám Államot teszik felelőssé meg a jemeni támadás elkövetéséért.

Vannak, akik cáfolják a ferences nővérek információit: Mathew Valarkot atya, a szalézi Bangalore tartomány szóvivője szerint csak híresztelések a keresztre feszítésről szóló információk, ő nem kapott senkitől semmilyen értesítést.

Az atya azt is hozzátette, hogy még azt sem tudják biztosan, hogy ki rabolta el a papot, így fölösleges találgatni, hogy mit tervezhetnek vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.