Robbantások

Ikerlányok édesanyja az első hivatalos brüsszeli áldozat

Az édesanya az ellenőrzésnél állt, mikor felrobbant az első bomba.

2016.03.23 12:10ma.hu

A brüsszeli ikerrobbantás áldozatainak történeteiről és túlélőinek beszámolóiról cikkezik a nemzetközi sajtó. A belga hatóságok szerdán kezdték közölni a terrortámadásban elhunytak személyazonosságát, a lapok pedig családtagjaikat kérdezték a merénylet körülményeiről - írja a hirado.hu.

Egy perui háromgyermekes anya a brüsszeli ikerrobbantások első hivatalos áldozata. A jelentések szerint férje és két kislánya óriási szerencséjüknek köszönhetően élte túl a támadásokat.

Twitter@hayaetan

Adelma Tapia Ruiz épp a Zaventem reptéren várakozott a csekkolásra. New Yorkba készült férjével és gyermekeivel családlátogatásra, de kislányai megunták a várakozást és játszani szerettek volna. Apjukkal együtt kiléptek az ellenőrzésre váró sorból és elindultak kifele. Ekkor robbant fel az első bomba.

Ruizt sokáig kereste a családja, de egy idő után feladták a kutatást: a detonáció közvetlen közelében mindenki odaveszett.

A britek egy metrón utazó férfit keresnek

A brit sajtó egy David Dixon nevű férfi után kutat éppen, aki nem érkezett meg munkahelyére kedd reggel, és a robbantások óta nem lehet elérni.

A férfi minden reggel azon a metróvonalon közlekedett, ahol kedden felrobbantottak egy szerelvényt az el-Bakraoui fivérek. Családja és barátai is úgy gondolják, hogy nincs esély arra, hogy élve viszontlássák.

Komolyan megsérült egy sportoló is, családja az interneten keresztül tudta meg, mi történt

Egy brazil-belga férfi komoly sérüléseket szenvedett a robbanástól. A férfi az ikerlányok anyjához hasonlóan egy ellenőrzésre váró sorban állt, de kissé távolabb lehetett a detonációtól, így maradt életben. A férfi a michigani Oakland Egyetem kosarasa volt, így sebesülései komoly hatással lehetnek karrierjére. Lábába és a csípőjébe is szilánkok fúródtak.

A férfi apja szerint Bellin a helyzethez képest jól viselte a helyzetet, bár a robbanás után több mint másfél óráig ült a földön, senki sem sietett a segítségére, így rengeteg vért vesztett. Egyszer már megoperálták, de még egy beavatkozásra szükség lesz - mondta az édesapja a CNN-nek.

A megsérült sportoló sokkos állapotban volt, mikor rátaláltak és bevitték a kórházba, és ezt hajtogatta: "Nem tudjátok elképzelni, mekkora pusztítás volt"

Bellin életveszélyesen közel állt a detonációhoz, olyannyira, hogy a robbanás ereje 2 méter magasba felrepítette. Mikor visszaesett a földre, bal lábába és jobb csipőjébe is üvegszilánkok fúródtak.

Családja kaliforniai idő szerint reggel 4-kor látta meg a róla készül véres képeket a neten, így értesültek a támadásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.