Terror

Brüsszeli robbantások - Még vizsgálják, hogy a történteknek köze van-e a párizsi terrortámadásokhoz

A hatóságok országszerte házkutatásokat tartanak az ügyben.

2016.03.22 19:39MTI

Még vizsgálják, hogy a kedd reggeli brüsszeli robbantásoknak köze van-e a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokhoz, ez ugyanis egyelőre nem bizonyított - közölte Frédéric Van Leeuw, a belga szövetségi ügyészség vezetője.

A szövetségi rendőrség eközben körözést adott ki a repülőtéri biztonsági kamerák felvételén látható egyik gyanúsított ellen. A férfi kilétét egyelőre nem tudták kideríteni, ezért a lakosság segítségét kérték a feltételezett terrorista azonosításában.

A felvételeken három férfi látható, a belga főügyész szerint azonban azt gyanítják, hogy közülük ketten öngyilkos merényletet hajtottak végre, a harmadik társuk viszont elmenekült.

Frédéric Van Leeuw elmondta, hogy a hatóságok országszerte házkutatásokat tartanak az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.