Incidens

Részeg tarolta le a kutyaszánokat - egy állat elpusztult, több megsérült

A világ legkeményebb kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon egy hómobilos férfi két szánnak is nekihajtott. A férfi tagadja, hogy szándékosan ment neki a kutyáknak.

2016.03.13 13:17ma.hu
You Tube screenshot

A világ legkeményebb kutyaszám versenyén baleset történt - írja a hirado.hu.

Az alaszkai Iditarodon a résztvevőknek ezúttal nemcsak a rendkívüli, helyenként mínusz 40 fokos hideggel, és az óriási, 1600 kilométeres távval kellett megbirkózniuk.A verseny ezúttal Willow-ból indult, a cél pedig Nome volt. Először egy veterán versenyzőnő szánját érte támadás Nulato közelében, nagyjából a verseny kétharmadánál. A hatóságok úgy tudják a hómobilos férfi oldalról nekihajott a kutyaszánnak, és többször meg is fenyegette a versenyzőt, mielőtt elhajtott. A versenyzőnő egyik állata meg is sérült.

A motorosszános férfi nem sokkal később ugyanazon a környéken a következő versenyző, egy szintén veterán szános kutyáinak is nekihajtott, amely tragédiába torkollott. A versenyző egyik kutyája nem sokkal később elpusztult, három másik pedig megsérült.A 26 éves hómobilos férfit azóta már letartóztatták, de azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka. Ő tagadja, hogy szándékosan hajtott volna a kutyaszánoknak. De azt elismerte, hogy alkolos befolyásoltság alatt állt.

A támadás ellenére mindkét versenyző úgy döntött: folytatják a versenyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.