Videó

20 évig volt láncra verve - most így örül a szabadságnak a cirkuszi puma

Egész eddigi életét rabként kipányvázva töltötte ez a csodálatos hegyi oroszlán, míg végre lehullottak láncai. A szabadság első pillanatai döbbenetesek. Videó!

2016.03.04 15:28ma.hu

A pumát egy cirkuszos trupp egy tehergépkocsi platóján tartotta, rácsok mögött, megláncolva. Egészen addig, amíg az ADI nevű állatvédő szervezet ki nem szabadította. Visszaszállították természetes élőhelyére, egy perui esőerdőbe. A nagymacska békésen tűrte az utazás viszontagságait.


Az első időben egy nagyméretű, természetes élőhelyét utánzó, de körbekerített területre kerül, hogy szakaszosan szoktassák őt a megváltozott körülményekhez.

Mivel egész életét megfélemlítésben és elzárva töltötte, az emberekhez szokott ragadozót nem lehet kitenni annak a veszélynek, hogy ne tudja megvédeni magát.

Az állatvédő szervezet nagy várakozással tekint a kísérlet elé, és mindannyian drukkolnak Mufasának, hogy végül elnyerje megérdemelt, teljes szabadságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.