Szokatlan büntetés a tolvajnak

Láncra verték a szülei, hogy ne lopjon többet

Azt mondják, szégyent hozott a családra, és meg kell akadályozni, hogy újra lopjon a 24 éves fiú, ezért szigorú szülei úgy döntöttek, mostantól láncra verve tartják, hogy megakadályozzák az újabb tolvajlást.

2014.04.02 14:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Beismerték a szülők, hogy láncra verték fiukat, mert azt remélik, így vége szakadhat az egész családra szégyent hozó sorozatnak, amikor a 24 éves férfi ellop ezt-azt. A kínai Chuang Yuannak nem először ragadt a keze, amikor a szülei úgy döntöttek, hogy ilyen drasztikus megoldáshoz folyamodnak, és az apa nem győzi hangsúlyozni, hogy csak addig kötözték ki a fiatalembert, míg meg nem szokja a jómodort, no meg meg nem tanulja igazán értékelni a szabadságot.

A 47 éves Wen Yuan azt mondja, elég kis közösségben élnek, és ha valakitől valamit ellopnak, mindenki tudja, ki a hibás. Épp ezért a korábbi alkalmakkor is minden esetben igyekezett valahogyan kárpótolni a megrövidített szomszédokat és bocsánatot kérni tőlük, de ahogy fogalmazott, belefáradt az örökös magyarázkodásba, elege lett abból, hogy mindig csak szégyenkezzen a fia miatt. Mivel a szomszédok türelme is kezdett elfogyni, félő volt, hogy a fiatalember előbb-utóbb a rendőrségen köt ki, majd onnan egyenesen megy a börtönbe.

Ezért az apa úgy döntött, megmutatja fiának, mekkora kincs a szabadság. Egy méretes betontömböt cipelt a szobájába, ahhoz rögzítette a lánc egyik végét, a másikat pedig Chuang nyakára hurkolta, épp csak annyira, hogy még ne szorítsa őt, de kiszabadulni se tudjon belőle. "Ha egyszer bebörtönzik, már nem lesz esélye jóvátenni a hibát, ezért inkább én tartom otthon megláncolva, hogy emlékeztessem rá, milyen csodás dolog szabadnak lenni" - magyarázta, hozzátéve, hogy előbb-utóbb biztosan szabadon ereszti a fiát, de csak akkor, ha már biztos benne, hogy készen áll arra, hogy rendes tagja legyen a közösségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.