Veterán

Utoljára repült a legendás utasszállító

A háromhajtóműves Boeing 727-es 1963 február 9-én indult első útjára és 27 éven keresztül szállított utasokat a világ minden pontjára. Két évtizeden át dolgoztak azon, hogy a veterán gép eredeti állapotában indulhasson utolsó útjára.

2016.03.04 13:55MTI
Az Air France légitársaság Boeing 727/200-as, 168 személyes légibusza a Ferihegyi repülőtéren 1970-ben (MTI/Bara István)

Utoljára szállt fel az amerikai Boeing repülőgépgyártó vállalat egyik legrégebbi utasszállítógépe, a legendás 727-es.

Ez volt az első olyan gép, amelynek nem volt prototípusa, ezért egyből a légiforgalomban vetették be.A háromhajtóműves Boeing 727-es 1963 február 9-én indult első útjára és 27 éven keresztül szállított utasokat a világ minden pontjára. 1991-ben vonták ki a gépet a forgalomból és a Repülési Múzeumnak adományozták.Önkéntes restaurátorok két évtizeden át dolgoztak azon, hogy a veterán gép eredeti állapotában indulhasson utolsó útjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.