Növekvő forgalom

Boeing: több mint háromezer repülőre lesz szükség a Közel-Keleten

A Közel-Kelet utasforgalma a világ átlagát meghaladó, 6,2 százalékos éves rátával növekedhet.

2015.11.04 12:03MTI

A Boeing repülőgépgyártó kutatásai szerint a következő húsz évben több mint háromezer új repülőgépre lesz szüksége a közel-keleti légitársaságoknak.

Az amerikai gyártó szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a gépek hetven százaléka a kapacitások bővítését szolgálja, a legnagyobb igény a keskenytörzsű típusokra lehet, ezekből mintegy 1400-ra formálhatnak igényt az üzemeltetők. A világban ugyanakkor arányaiban ebben a régióban a legnagyobb az igény a szélestörzsű gépekre, a teljes állomány alig kevesebb mint felét adhatják a nagy utasszállítók.

Randy Tinseth, a cég alelnöke a közlés szerint ezt azzal magyarázta, hogy a Közel-Kelet utasforgalma a világ átlagát meghaladó, 6,2 százalékos éves rátával növekedhet.

A Boeing számításai szerint listaáron a háromezer gép 730 milliárd dollárba kerülhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.