Több mint 3 és fél ezer négyzetméteren

Kőolaj ömlött ki a Szahalin-félsziget északi részén

Több mint 3 és fél ezer négyzetméteren ömlött ki kőolajtartalmú folyadék az Ehabi kőolajlelőhelyen.

2016.03.03 14:39MTI

Az Oroszországhoz tartozó Szahalin-félsziget északi részén előzetes adatok szerint több mint 3 és fél ezer négyzetméteren ömlött ki kőolajtartalmú folyadék az Ehabi kőolajlelőhelyen - adta hírül az orosz környezetvédelmi felügyelet csütörtöki közleményében.

A kőolajlelőhelyen a Rosznyefty orosz olajipari cég leányvállalata, az "RN-Szahalinmornyeftyegaz" folytat kitermelést.

"Mintegy 15 tonna kőolajtartalmú folyadék ömlött ki több mint 3500 négyzetméteren. A szivárgást helyi lakosok vették észre. A felfedezést követően a kőolajszármazékokat meggyújtották. Előzetes adatok szerint nem észlelték, hogy kőolaj jutott volna vízbe, ugyanakkor ez a veszély fennáll, amennyiben a vízszint a hó olvadásakor megemelkedik. A kiömlött olaj mindössze 150 méterre van a víztől" - olvasható a közleményben.

A helyszínen az orosz környezetvédelmi felügyelet munkatársai és a Szahalin megyei ügyészség munkatársai dolgoznak. A kőolajszivárgás csütörtökre virradóan történt.

A Rosznyefty sajtószolgálata által korábban kiadott közlemény arról számolt be, hogy az RN-Szahalinmornyeftyegaz munkatársai a kiömlött kőolajat részben meggyújtották, hogy csökkentsék a környezeti kockázatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.