Tavaly 6100 életet követelt a konfliktus

Teljes fegyverembargót szorgalmaz az AI Jemenben

A jemeni konfliktusban tavaly március óta mintegy 6100 ember halt meg, majdnem fele civil volt, a sebesültek száma pedig harmincezer köré tehető.

2016.02.29 23:30MTI

A jemeni konfliktusban részt vevő minden fél ellen teljes fegyverembargót szorgalmazott hétfő hajnalban az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet.

A szervezet az Irán támogatását élvező húszi milíciák ellen harcoló, Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíció tagjait is fegyvereladási tilalommal sújtaná. Az AI azt állítja: a konfliktus tavaly márciusi kiszéledése óta a humanitárius és emberi jogok sorozatos megsértését dokumentálta Jemenben, háborús bűnöket is feljegyeztek.

"Fegyverembargóval kellene megtiltani, hogy a jemeni konfliktus bármelyik szereplője fegyverekhez jusson, mert nagy a kockázata annak, hogy ezeket a fegyvereket háborús bűntettek elkövetésére vagy előmozdítására használják majd" - tudatta közleményében a nemzetközi jogvédő szervezet.

A jemeni konfliktusban tavaly március óta mintegy 6100 ember halt meg, majdnem fele civil volt, a sebesültek száma pedig harmincezer köré tehető

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.