Terrorizmus

Al-Kaida támadás Jemenben - Legalább harmincan életüket vesztették

Az dzsihádista terrorszervezet fegyveresei támadtak a jemeni kormánycsapatok két ellenőrző pontjára pénteken a Hadramaut tartománybeli Sibám városban egy gépkocsiba rejtett pokolgépet is működésbe hozva.

2015.11.20 14:05MTI
Twitter Jemenla

A rajtaütésszerű támadásokat a reggeli órákban indították a szélsőségesek.

A Sky News Arabia hírtelevízió szerint az egyik ellenőrző pont elleni támadásban egy öngyilkos merénylő először működésbe hozta a gépkocsijába rejtett pokolgépet, majd 25-30 fegyveres támadt a meglepett katonákra. Egy közeli bázisról erősítés érkezett a jemeni csapatoknak és amikor egy harci helikopter is megjelent a támadások helyszínén, a dzsihadisták visszavonultak.

A hírtelevízió szerint a harcokban 12 jemeni katona, és 19 szélsőséges vesztette életét.

A harcok környékén élő lakosokat otthonaik elhagyására szólították fel - nyilatkozott egy helyi törzsi vezető, aki hozzáfűzte, hogy többen is megsebesültek, de nem említett pontos számot. A visszavonuló szélsőségesek ellen még folynak műveletek - mondta.

A nap folyamán megtámadott ellenőrző pontot korábban is érték támadások, amikért az al-Kaida vállalta a felelősséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.