Illegális bevándorlás

Aj Vej-vej mentőmellényekből állít emléket a menekülteknek

A leszboszi önkormányzat 14 ezer, a menekültek által hátrahagyott mentőmellényt adományozott Aj Vej-vej világhírű kínai művésznek, hogy azokból állítson emléket az Égei-tengeri átkelés közben odaveszett migránsoknak.

2016.02.03 10:49MTI
Illusztráció: YouTube screenshot

A görög sziget vezetésének közleménye szerint a művészeti projekt célja, hogy felhívja a figyelmet arra a "bűncselekményre, amelyet embercsempészek követnek el nap mint nap az Égei-tengeren". Az installáció végleges helye Berlinben lesz.

Az Égei-tengeren átkelő migránsok első jelentős tranzitállomásának számító szigeten tízezrével hevernek a földön a menekültek által hátrahagyott mentőmellények, többnyire silány minőségű, olcsó törökországi hamisítványok, amelyek hajótörés esetén teljesen hasznavehetetlenek.

A menekültáradat szimbólumává vált használt műanyag mentőmellények ökológiai időzített bombát is jelentenek Leszbosznak, mivel egyelőre nincs megoldva az ártalmatlanításuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.