Illegális bevándorlás

Taxisblokád akadályozza a migránsok továbbszállítását Macedóniában

Bosszúból léptek akcióba, amiért megtiltották nekik, hogy bevándorlókat fuvarozzanak.

2016.02.02 16:02ma.hu

Megtiltotta Macedónia a taxisok közreműködését a bevándorlók továbbszállításában, akik bosszúból blokádot alkottak a határmenti vasútállomásnál. Hétfőn hétszáz fővel gyarapodott a kétezres csoport, akik sátrakban töltötték az éjszakát.

Megtiltották a taxisok közbeavatkozását a szkopjei hatóságok: buszokkal és vonatokon próbálják meg továbbszállítani a görög-macedón határon várakozó tömeget, ami a rossz időjárás ellenére is folyamatosan gyarapodik - írja a Euronews-ra hivatkozva a Hirado.hu.

A személyfuvarozók ezért bosszúból blokkolták a vasútállomás környékét és a Szerbiába vezető vasútvonalat.

Hétfőn újabb hétszáz menedékkérő érkezett a határra, így már több mint 2700-an várakoznak. A hatóságok csak a háborús övezetből menekülőket engedik át, de így is lassan halad az ügyintézés.

Akik a szerb határon fekvő Presevóig eljutottak, azokat az ENSZ Menekültügy Főbiztosságának segítői meleg étellel és takarókkal várják az ott kialakított átmeneti táborban.

"Képtelenség, hogy az emberek sátrakban, a földön alszanak ilyen hidegben" - mondta a Euronews-nak egy iraki menekült a görög-macedón határon kialakult körülményekről.

Az ENSZ Menekültügy Főbiztosságának holland munkatársa szerint veszélyes lezárni a határokat, mert az csak az illegális határátlépést növelné.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.