Rendszeressé kell tenni

Nem elég az egyszeri segély Szíriának

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) szerint Szíriában nem megoldás a szükséget szenvedő millióknak, ha egy-egy alkalommal eljut hozzájuk egy segélyszállítmány. A hozzáférést ezekhez a városokhoz rendszeressé kell tenni.

2016.01.29 18:10MTI

Az ICRC szóvivője erről a február 4-re összehívott szíriai adományozó konferencia alkalmából beszélt a Reutersnek adott, pénteken közölt interjújában. Pawel Krzysiek felidézte Madája város példáját, ahol emberek haltak éhen, mert hónapokon keresztül nem kaptak megfelelő ellátást.

Rendszeres segély nélkül Madájában és más helyeken a helyzet ismét olyan lesz, mint előzőleg. Az egyszeri segély nem megoldás. Az egyetlen elfogadható megoldás az emberek rendszeres ellátása humanitárius segéllyel - mondta Krzysiek.

Madája csak "a jéghegy csúcsa", Szíriában sok olyan hely van, amelyet elvágtak a segélyektől. Minél több időt töltenek a felek az újabb segélyekről szóló tárgyalásokkal, annál inkább fennáll a veszélye annak, hogy ismét túl kevés ember túl későn jut élelemhez.

Sok helyről és sok emberről van szó, aki jelenleg nem jut rendszeres segélyhez, akinek gyakran a segély az egyetlen lehetősége a túlélésre - mondta Damaszkuszból telefonon Pawel Krzysiek.

A londoni adományozó konferencia házigazdái Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Kuvait és az ENSZ lesznek. Mindenkinek, akinek köze van Szíria jelenéhez és jövőjéhez, nagy lélegzetet kell vennie, és el kell gondolkodnia az országban szenvedő milliókról, mert a szenvedés határtalan, és napról napra nő - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.