Illegális bevándorlás

Hamis útlevéllel próbált Londonba jutni szíriaiak egy csoportja

Egy szíriai nőt és egy iraki férfit letartóztattak, egy harmadik társukat pedig az illegális bevándorláshoz nyújtott segítség miatt vettek őrizetbe Palermóban.

2016.01.16 12:23ma.hu

Szíriaiak egy csoportja és egy iraki kurd származású 24 éves személy próbált hamis görög útlevéllel felszállni egy londoni járatra péntek délután a palermói Punta Raisi repülőtéren. Az egyik szíriai nőről kiderült, hogy már szerepel a nemzetközi adatbázisban, sőt a hamis mellett nála volt a szíriai útlevele is - írta a Hirado.hu.

Egy harmadik, kuvaiti állampolgárságú, angol úti okmányokkal rendelkező társukat bűnrészességgel vádolták meg. A hatóságok szerint hamis útlevelekkel segítette az illegális bevándorlást. A migránsoknál talált különböző mobiltelefonokat lefoglalták, jelenleg a bennük talált adatokat elemzik.

A letartóztatottak egyike sem tisztázta miként jutottak Olaszországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.