Illegális bevándorlás

Szlovénia is korlátozza a menedékkérők számát

A szlovén kormány csütörtökön úgy döntött, hogy ezentúl csak azokat az illegális bevándorlókat engedi be az országba, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedéket kérni.

2016.01.21 19:12MTI

Vesna Györkös Znidar belügyminiszter sajtótájékoztatóján közölte, hogy az összes többi migránstól megtagadják a beutazást, és egyben megszigorítják a határellenőrzést is.

Az intézkedés csütörtöktől lép életbe. A Horvátországból 22 órakor érkező vonaton utazó migránsok beléptetésénél már az új szabály szerint járnak el a hatóságok. A szlovén belügyminiszter a döntésről értesítette horvát kollégáját.

Szlovénia ezzel követte Szerbia és Horvátország példáját, amelyek az osztrák intézkedésre hasonló lépéssel válaszoltak. Ausztria szerdától csak azokat a menekülteket engedi be területére, akik Ausztriában vagy Németországban akarnak menedékjogot kérni, emellett azonban felső határt is megszabott a befogadható menedékkérőkre.

Györkös Znidar hangsúlyozta, hogy Ausztriával ellentétben Szlovénia nem határoz meg felső határt a beengedett migránsok létszámára. Egyúttal azonban megnyugtatta a közvéleményt, a kormány megtesz mindent annak érdekében, hogy Szlovénia ne váljon gyűjtőközponttá, és ne torlódjanak fel az országban a migránsok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.