Terrorizmus

A párizsi merényletekkel mutat hasonlóságot a jakartai támadássorozat

A terroristák először kézigránátokkal megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot, majd tűzharcba bocsátkoztak a rendőrségi erősítéssel, utána pedig elsáncolták magukat egy színházépületben.

2016.01.14 09:19ma.hu

Az amerikai abc.net szerint a jakartai rendőrség elismerte: decemberben megfenyegette őket az Iszlám Állam.

10-14 fegyveres robbanthatott, vélhetően az Iszlám Állam tagjai. A hírügynökségek legalább hét halálos áldozatról számoltak be, közülük négy terrorista, és egyikük egy holland állampolgár lehet.

A helyi sajtó azt írja: áldozatok fekszenek a földön, és most is tűzharc zajlik egy színháznál, amit körbevettek egy a rendőrök, mert az elkövetők egy része itt sáncolhatta el magát.

Az indonéz rendőrség tűzharcban megölt csütörtökön négy feltételezett támadót a Jakarta belvárosában elkövetett terrorista támadás elkövetői közül - jelentette be az országos rendőrfőkapitány helyettese, de hozzátette, hogy egyelőre ez csak egy hozzávetőleges szám.

A rendőrtábornok szerint a négy megölt feltételezett támadó közül kettő öngyilkos merényletre készült. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy e négy merénylőn kívül van-e még olyan résztvevője a támadásnak, aki életben van.

A terroristák először kézigránátokkal megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot, majd tűzharcba bocsátkoztak a helyszínre érkező rendőrségi erősítéssel, utána pedig elsáncolták magukat egy színházépületben. A tudósítások összesen hat halottról szóltak azelőtt, hogy bejelentették a négy feltételezett támadó megölését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.