Atomcsend

Ha Észak-Korea tényleg robbantott, az súlyos provokációnak minősül

Románia az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete (CTBTO) Előkészítő Bizottságának soros elnökeként jelezte: fokozottan odafigyel az észak-koreai nukleáris kísérletekre és ezek regionális és globális fejleményeire.

2016.01.06 17:04MTI

A román külügyminisztérium a honlapján közölt közleményében Federica Mogherini EU-biztos korábbi állásfoglalására utalva kijelentette: "Az észak-koreai nukleáris kísérlet - ha valósnak bizonyul - sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és súlyos provokációnak minősül a térség békéje és biztonsága ellen".

A külügyminisztérium emlékeztetett rá, hogy Romániát 2015 novemberében egyhangú szavazással választották az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete Előkészítő Bizottságának az elnökévé, és a tisztséget az ország 2016-tól tölti be Cristian Istrate bécsi nagykövet révén. A CTBTO politikai döntéshozó szervének számító Előkészítő Bizottságot a szerződést aláíró 183 ország diplomatái alkotják.

Az észak-koreai állami média szerdán azt közölte, hogy az ország sikeres kísérleti robbantást hajtott végre hidrogénbombával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.