Robbantás?

Megnyílt a föld a sportpálya alatt - Kína beleremegett az észak-koreai hidrogénbombába

A kínai hatóságok evakuáltak több lakost az észak-koreai határ menti területekről, miután Phenjan szerdán bejelentette, hogy hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre.

2016.01.06 15:12MTI

A szóban forgó települések Csilin tartomány azon részén találhatók, amely a legközelebb van a kísérleti robbantás helyszínéhez. Az egyik város lakosai elmondták, hogy munkahelyükön több másodpercen át remegtek a falak és a bútorok, és egyes cégeknél a munkáltató evakuálta az irodákból a dolgozókat. Megnyílt a föld egy középiskola sportpályáján, a diákoknak pedig el kellett hagyniuk az iskolaépületet - jelentette a CCTV.

A határ menti települések lakosai "egyértelműen éreztek földrengéseket" - olvasható a tévé hivatalos mikroblogján. A japán kormány szóvivője közölte szerdán, hogy az ország sugárzásmérő állomásai nem érzékeltek sugárzást az észak-koreai bombakísérlet után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.