36 képez ki 116-ot

Amerikaiak képeznek pakisztániakat a tálibok elleni harcra

Az amerikai különleges erők megkezdték egy pakisztáni félkatonai egység kiképzését a tálib szélsőségesek, illetve az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet elleni harcra az Afganisztánnal közös határon.

2008.10.25 12:20MTI

program kezdetét hivatalosan nem jelentették be. Pakisztáni katonatisztek szombaton megerősítették, hogy 32 amerikai képezi ki a határőrizeti félkatonai erők 116 tapasztalt tagját az Afganisztánnal határos északnyugati térségben. 

A tájékoztatás szerint a hat hónapig tartó kiképzés keretében a tantermi oktatást terepgyakorlatok egészítik ki. Tarik Hán vezérőrnagy, a határőrizeti félkatonai erők parancsnoka azt mondta, szükségük van a tréningre, hogy a korszerű berendezéseket és fegyvereket használni tudják. 

Amirul Azim, a legnagyobb pakisztáni vallási párt, a Dzsamaat-i-Iszlami egyik tisztviselője ugyanakkor azt mondta, hogy az amerikai különleges erők megbuktak Afganisztánban és Irakban. 

Akik mindenütt megbuktak, azok nem képezhetnek ki pakisztániakat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.