Merényletek!

Pokolgépes merényletek Pakisztánban: legkevesebb tíz halott, 18 sebesült

Pokolgépes merényletben meghaltak legkevesebb tizenegyen, köztük három gyerek csütörtökön Pakisztán északnyugati részén, egy másik robbantásos merényletben pedig megsebesült legalább nyolc rendőr a testület iszlámábádi országos parancsnokságánál.

2008.10.09 18:44MTI

A Szvat-völgyhöz közeli Dir körzetében egy rabszállító autó alatt robbantottak fel távirányítással egy, az úton elhelyezett pokolgépet.
 
A támadásban meghalt négy rendőr, három rab és négy gyerekis, mert a robbanás egy közelben lévő iskolabuszt is ért - közölte egy kormánytisztviselő. A merényletben további tíz ember megsebesült. A hadsereg ebben a térségben folytat hadjáratot az iszlám szélsőségesek ellen. 

Legalább nyolc ember megsebesült abban a másik, feltehetőleg öngyilkos robbantásos merényletben, amelyet a rendőrség országos központjánál követtek el gépkocsiba rejtett pokolgéppel. A robbanás megrongálta a terrorelhárító részleg épületét. A merénylet néhány pillanattal azután történt, hogy egy édességárus bement az épületbe. 

Az egyik tiszt szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rendőrségi központban viszonylag kevés rendőr tartózkodott, mert sokakat a parlament védelmére vezényeltek ki. Az ország újonnan kinevezett hírszerzési vezetője éppen szerdán tájékoztatta a képviselőket az ország biztonsági helyzetéről, s ez a meghallgatás csütörtökön is folytatódott. 

Egy katonai tisztségviselő szerint csütörtökön pakisztáni harci gépek két légicsapást mértek a szvat-völgyi lázadóvezérhez, Maulana Fazlullahhoz hű fegyveresek rejtekhelyei és kiképző létesítményei ellen. Az incidens a térség székvárosától, Mingorától mintegy tíz kilométere északnyugatra történt.
 
A támadásban meghalt húsz fegyveres, közöttük több fontos lázadóparancsnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.