India

Borzasztó baleset: beszippantotta a szerelőt a repülőgépturbina

Életét vesztette egy szerelő az indiai Mumbai repülőterén, miután beszippantotta őt az általa átvizsgált gép tévedésből beindított hajtóműve.

2015.12.17 10:29MTI
FB Official

A baleset még szerdán történt az indiai nemzeti légitársaság egy belföldi járatán, amely éppen az induláshoz készülődött. Az Airbus A-319-es pilótája félreértette a földi személyzet egy jelzését, és idő előtt beindította a hajtóművet, miközben a szerelő még annak közelében tartózkodott. A hajtómű ezt követően a beszámolók szerint "beszippantotta" a szerelőt, aki azonnal meghalt.

A hatóságok közölték, hogy nyomoznak az ügyben, és a vizsgálat idejére a két pilótát felfüggesztették. Azt is elmondták, hogy a hajtóművet szétszerelték, hogy kiszedjék belőle az áldozat maradványait.

Az anyagi nehézségekkel küzdő állami Air India légitársasággal korábban már több kínos incidens történt, bár ezek eddig nem vezettek a szerdaihoz hasonló tragédiához. Áprilisban például azért kellett elhalasztani a cég egyik gépének felszállását, mert a két pilóta összeveszett egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.