Édesapja mentette meg Leona életét

Szörnyű! Beszippantotta a kislányt a csatorna

Az apja mentette meg a három éves Leonát a nagy-britanniai Durham megyében, miután a 3 éves kislányt beszippantotta az áradástól megtelt csatorna, és csaknem 70 méteren keresztül vitte a víz magával a kicsit.

2008.09.10 16:15rtlbulvar.hu

Leona a szabadban játszott, és egyszer csak eltűnt a föld színéről. Az elárasztott fű ugyanis eltakarta a nyílást, ami nem volt lefedve. Az áradó csatonavízben ezután 70 méteren keresztül fuldoklott, hánykolódott a kislány, végül a csatorna kidobta őt a Weir nevű folyóba. 

Az apa azt mesélte, hogy látta, amint eltűnik a gyerek a nyílásban, azonnal odarohant, és lenyúlt a karjával, hogy elkapja Leonát, de nem sikerült. Ezután rohant tovább, mert tudta, hogy a csatorna a folyóban végződik. Ott aztán beleugrott a vízbe. Szerencséje volt, gyorsan meglátta Leonát, akit elkapott, majd a partra vitt. Leona csodával határos módon nem sérült meg súlyosan, és eszméleténél volt. 

A kislány mindenre emlékszik, még arra is, hogy megpróbálta felidézni, amit az apjától tanult: hogy a vízben fel kell vennie a csillagformát, vagy a végtagjait ki kell nyújtania, hogy lebegjen. A helyszínre érkező tűzoltók egyike szerint nagyon nagy szerencséje volt Leonanák. Ha rács lett volna a csatorna és a folyó csatlakozásánál, vagy egy kicsit testesebb lett volna, biztosan nem éli túl a balesetet.

A csatorna


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.