Ellopták a kis Jézus szobrát

Vandálok megrongálták a brüsszeli főtéren felállított betlehemet

Ellopták a kisded Jézus szobrát és jelentős károkat okoztak az installáció több elemében.

2015.12.15 17:27MTI

Vandálok megrongálták a Brüsszel főterén felállított betlehemet, ellopták a kisded Jézus szobrát és jelentős károkat okoztak az installáció több elemében - közölte kedden a belga főváros ügyészsége.

A Le Soir című, francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint három huszonéves anderlechti fiatal rongálta meg vasárnapra virradóra a brüsszeli Grand-Place-on felállított betlehemet.

A három fiatalra egy rendőrjárőr lett figyelmes hajnalban, amikor a kis Jézust ábrázoló szobrot nekihajították egy épületnek.

A beszámolók szerint őrizetbe vették, majd kihallgatásuk után szabadon engedték a vandálokat, akiknek meg kell téríteniük az okozott károkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.