Baki

Élő adásban csusszant le a horvát kitüntetett nadrágja

A nemzetközi Helsinki Bizottság horvát tagozata elnökének nadrágja akkor önállósodott, mikor a köztiszteletben álló férfiú kitüntetést vett át Grabar Kitarovic horvát államfőtől.

2015.12.08 22:02MTI
croatianpepitablog

A 68 esztendős Ivan Zvonimir Cicak, a Helsinki Bizottság horvátországi elnöke nyilván különös gonddal öltözött fel élete jelentős eseményére, fekete alkalmi öltönye nadrágjának szíja azonban megtréfálta őt, s éppen az események tetőpontján lazult meg, akkor amikor Cicak a horvát államfővel, Kolinda Grabar Kitarovic-csal pózolt a televíziós kamerák előtt.

A bizottsági elnök a kamerák felé fordulva nagy buzgalommal igyekezett megmutatni a közönségnek is a kitüntetéssel járó oklevelet, nadrágja azonban abban a pillanatban csúszott lazán a földre. Cicak első döbbenetében fel sem fogta mi történt, ám amikor észlelte a kínos helyzetet, egy kézzel próbálta visszarángatni a bokája körül harmonikázó ruhadarabot. Látva, hogy ebbéli igyekezetét kevés siker koronázza, az oklevéllel próbálta takargatni, amit lehetett, nem kis derültséget okozva az eseményre meghívott vendégek és Kitarovic elnök munkatársai számára.

Ivan Cicak és a horvát Helsinki Bizottság tagjai az emberi jogok érdekében végzett munkájukért kapták a kitüntetést az emberi jogok december 10-i nemzetközi napja alkalmából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.