Újabb város tiltotta meg a lecsúszott nadrágokat

Gatyákat fel! - Justin Bieber és Lil Wayne most gondban lesz

Nem lehet a nadrág szegélye két centinél alacsonyabban a természetes derékmagasságnál - így döntött egy floridai város, ami negyedikként csatlakozott a bojkotthoz.

2014.07.22 15:29ma.hu

Justin Bieber és Lil Wayne a fiatalok nagy kedvencei, és mint általában a hozzájuk hasonló sztárok, ők is számtalan követőre leltek többek közt a külső megjelenésükben. Ha nem is teremtik a divatot, de mindenképp rengeteg új hívet szereznek egy-egy hóbortnak, mint például a combig lecsúszott nadrágnak. A szóbeszéd úgy tartja, hogy a szokás az amerikai börtönökből terjedt el, ahol a feneket szabadon hagyó nadrág jelzésértékkel bírt a többi rab számára: "szabad a préda", ám ez a legkevésbé sem zavarta előbb a gettók lakóit, majd világszerte egyre több fiatalt, akik jópofa divatnak tartják a viseletet.

Csakhogy egyre több városban elégelik meg ezt a szokást, New Jersey, Louisiana és Tennessee egy-egy nagyvárosa után a floridai Ocala elöljárói is egyhangúlag megszavazták, hogy ha valaki a természetes derékvonalánál két centivel lejjebb csúsztatja a nadrágját, az büntetésre számíthat. A kedden megszavazott rendeletet még 2009-ben javasolta Mary Rich tanácstag, de akkor magára maradt az ötletével, mert a tanács többi tagja félt egy ilyen szabály bevezetésének következményeitől.

Most azonban úgy tűnik, az eddig engedékeny tanácstagoknak is elegük lett a sok alsónadrág látványából, és úgy döntöttek, támogatják Mary Rich javaslatát. "Szégyenletes, hogy a fehérneműjüket mutogatják!" - fakadt ki a képviselő asszony. "Azon vagyunk, hogy szép, tiszta város legyünk. Azt hiszem, ez segít valamelyest a tisztaságban" - tette hozzá.

A lakók egyelőre nem osztják az elöljárók lelkesedését, van, aki szerint semmi értelme rendeletileg tiltani a letolt nadrágokat, és csak arra jó az egész, hogy az embereket egy újabb ürüggyel zárhassák börtönbe. Tény, hogy akit első alkalommal rajtakapnak, az még megússza egy figyelmeztetéssel, de másodjára már visszaesőként kezelik, és 500 dollár bírság vagy akár börtönbüntetés is sújthatja. Úgyhogy aki ezt meg szeretné úszni, az jól teszi, ha alaposan felköti a nadrágját, úgy a városi tulajdonú ingatlanokban, mint az utcákon, parkokban, sportpályákon, rekreációs területeken vagy akár a tömegközlekedési eszközökön.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.