Terrorizmus

Nyolcvan túszt kiszabadítottak Bamakóban - Franciaországban marad a rendkívüli állapot

170 embert, többnyire franciákat és kínaiakat ejtett túszul két dzsihadista támadó egy bamakói luxusszállodában. Hivatalosan 3 halott van, de 17 áldozatról is jönnek hírek.

2015.11.20 15:25MTI

Meghalt a párizsi merényletek fő szervezője: nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene, nem tudták, hogy visszatért Párizsba. A francia nemzetgyűlés megszavazta a rendkívüli állapot három hónapra szóló meghosszabbítását, a szenátus ma szavaz a javaslatról.

Nincs magyar áldozat Maliban

A magyar külügy legutolsó információi szerint az áldozatok, túszok között nincsenek magyarok. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy információt, segítséget az algíri nagykövetségtől lehet kérni.

Hollande: Franciaország 40 elit kommandóst küldött Maliba 

Franciaország a csendőrség túszszabadításra szakosodott osztagának 40 tagját küldte Maliba, az egyik bamakói szállodában foglyul ejtett emberek kiszabadítására - közölte pénteken a francia elnök. Francois Hollande egyúttal elővigyázatosságra intette "az érzékeny országokban" tartózkodó honfitársait.

Az Air France légitársaság vezetése szerint a cég 12 alkalmazottja tartózkodott a szállodában a támadás idején, de már mindannyian biztonságban vannak.

Nyolcvan túszt kiszabadítottak a biztonsági erő
k

Nyolcvan embert kiszabadítottak a mali biztonsági erők a bamakói szállodában túszul ejtett 170 ember közül - jelentette pénteken a mali állami televízió. Dzsihadista fegyveresek péntek reggel rohanták meg a Radisson Blu luxusszállodát Bamakóban, a támadásban egy francia állampolgár és két mali biztonsági őr meghalt. A támadás idején a hotelben a 190 szoba mintegy 90 százalékában laktak vendégek. Néhány órával a túszejtés után a mali biztonsági erők közölték, hogy megkezdték a hotel ostromát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.