Migránsok

Szijjártó: ostoba vita zajlik arról, hogy az illegális bevándorlásnak van-e köze a terrorizmushoz

A magyar miniszter az orosz kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatón kifejtette: Oroszország nélkül nincs megoldása a szíriai helyzetnek.

2015.11.20 15:01MTI

Ostoba vita zajlik arról, hogy az illegális bevándorlásnak van-e köze a terrorizmushoz - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután kétoldalú találkozón fogadta Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettest.

A magyar miniszter az orosz kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatón kifejtette: Oroszország nélkül nincs megoldása a szíriai helyzetnek. Kifejezte azon reményét, hogy a transzatlanti közösség és Oroszország között mielőbb létrejön a megállapodás, amelynek megszületése esetén szerinte a szíriai helyzetre is lesz megoldás.

A két fél energetikai kérdésekről is tárgyalt. A miniszter a paksi bővítés kapcsán megjegyezte: nehéz nem észrevenni, hogy az EU politikai alapon választja ki, mely energetikai beruházásokba köt bele. Hangsúlyozta, a paksi szerződések minden tekintetben megfelelnek a magyar és az európai szabályoknak is.

A mali fővárosban végrehajtott túszdrámáról szólva azt mondta, legutolsó információik szerint az áldozatok, túszok között nincsenek magyarok, információt, segítséget az algíri nagykövetségtől lehet kérni.

Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettes a tájékoztatón hangsúlyozta, a kétoldalú kapcsolatokban nincsenek megoldatlan kérdések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.