Illegális bevándorlás

Szijjártó: Magyarország a nemzetközi konvencióknak megfelelő ellátást adott a migránsoknak

"Werner Faymann azt a hamis látszatot kelti, mintha Magyarország nem látta volna el megfelelően a bevándorlókat."

2015.11.19 18:55MTI

Magyarország a nemzetközi konvencióknak megfelelően a menekülttáborokban biztosította az ellátást a bevándorlóknak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy Werner Faymann osztrák kancellár azt mondta a Süddeutsche Zeitung gazdasági fórumán Berlinben: "visszatekintve a Magyarországról érkező menekültáradattal kapcsolatos szeptemberi helyzetre", megállapítható, hogy helyes döntés volt a magyar-osztrák határ nyitva tartása és a gondoskodás a menekültekről. Ha nem adtunk volna élelmiszert és gyógyszereket az embereknek és a határt lezártuk volna, az humanitárius katasztrófához vezetett volna - vélekedett. Hozzátette: egy társadalom, amely a szabadság és a menekültjog értékeit nagyra tartja, ilyen humanitárius katasztrófáért semmiképpen sem vállalhat felelősséget.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, "az osztrák kancellár továbbra sem száll le Magyarországról, holott éppen ideje lenne, tekintettel az egyre súlyosbodó európai biztonsági helyzetre".

Werner Faymann azt a hamis látszatot kelti, mintha Magyarország nem látta volna el megfelelően a bevándorlókat - közölte. Véleménye szerint az igazság ezzel szemben az, hogy Magyarország a nemzetközi konvencióknak megfelelően a menekülttáborokban biztosította az ellátást, ugyanakkor az nem lenne normális elvárás, hogy a kormány elfogadja: a bevándorlók vasútállomást, autópályát és közterületet foglalnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.