Merényletek Párizsban

Franciaország súlyos légicsapást mért az Iszlám Államra Szíriában

Az eddigi legnagyobb légicsapást mérték francia gépek Szíriában az Iszlám Állam bázisaira két nappal azután, hogy egy csoport, összehangolt támadásban, több mint 130 embert ölt meg Párizsban.

2015.11.15 22:53ma.hu

A támadásban legalább 10 harci repülőgép vett részt, melyek egyszerre indultak az Egyesült Arab Emírségek és Jordánia területéről - adta ki közleményben a francia védelmi minisztérium.

A vasárnap esti légicsapásban 20 bombát dobtak a szíriai Raqqára. "Az első célpont az Iszlám Állam egyik harcálláspontja volt, egy toborzóközpont fegyverraktárral, a második pedig egy kiképzőtábor" - közölte a minisztérium.

A francia hatóságok szerint a katonai fellépés amerikai koordináció mellett zajlott. Pedig nemrég még a franciák sem akartak nagyon bombázni >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.