Terror

Merényletek Párizsban - Újabb elkövetőt azonosítottak, egy embert keresnek

Az újabb, második azonosított elkövető egyike volt annak a négy merénylőnek, aki a Bataclan rendezvényközpontot támadta meg.

2015.11.15 21:18MTI

A péntek éjjeli párizsi merényletek újabb elkövetőjét azonosították a nyomozó hatóságok - tudta meg az AFP hírügynökség a franciaországi nyomozáshoz közelálló forrásokból vasárnap.

Az újabb, második azonosított elkövető egyike volt annak a négy merénylőnek, aki a Bataclan rendezvényközpontot támadta meg.

Egyes források szerint francia, mások szerint belga állampolgár a vasárnap azonosított öngyilkos merénylő. Egyik testvérét Brüsszelben őrizetbe vették, majd francia források szerint szabadlábra helyezték. Ezt a belga ügyészség azonnal cáfolta, azt állítva, hogy az őrizetbe vételt meghosszabbították.

Másik testvére hollétéről nem tudnak semmit a hatóságok, lehet, hogy ő is a merénylők között volt, vagy szökésben van. Belgium nemzetközi elfogató parancsot adott ki ellene.

A francia rendőrség Twitter-oldalán kora este közzétett felhívás szerint a keresett férfi neve Abdeslam Salah, 26 éves, 175 centiméter magas, barna szemű. A hatóságok a férfi fotóját is közzétetették, és arra kérik azokat, akik bármit tudnak hollétéről, azonnal hívják a 197-es telefonszámot. "Veszélyes egyén, nehogy egyedül lépjenek fel ellene!" - figyelmeztetett a francia rendőrség.

A férfit szombat reggel a francia-belga határon ellenőrizték. A nyomozók azonban nem biztosak abban, hogy az, aki a személyi okmányokat bemutatta, valójában Abdeslam Salah volt.

A három testvér Brüsszelben élt állandó jelleggel, ott született franciák vagy belga állampolgárok.

A hatóságok a hét öngyilkos merénylő közül eddig kettőt azonosítottak. A szombaton elsőként azonosított, algériai gyökerekkel rendelkező, de már Franciaországban született 29 éves Ismail Omar Mostefai szintén a Bataclant megtámadó terroristák egyike volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.